Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Точени банички с мас и сирене

Точени банички с мас и сирене

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Точени банички с мас и сирене1 / 7
02/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"За изкуството да направиш банички, за които после всички ще говорят"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг тип 500
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 150 г
  • свинска мас - 150 г
  • сирене - 250 г
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се пресява брашното и солта. В средата се прави кладенче и се изсипват 50 г слънчогледово масло и водата, като подобрител може да се сложи 10 г оцет.

Замесва се тесто, което трябва да бъде с температура 18-20 градуса. След замесване отлежава 20-30 минути.

Тестото се разделя на късове с маса 120 г, след което се окръгляват. Всяка топка се намазва с мазнина, която представлява смес от 50 г, с.л. масло и 50 г св. мас, и се подреждат в тава. Оставят се да отлежат 40-80 минути.

През това време те добиват еластичност и годност да се разточват на тънки тестени листове. Готовите късове тесто се разточват на питки, намазват се със с.л. масло и отлежават 20-30 минути.

От всяка питка се разточва тънък прозрачен лист във формата на квадрат, който се поръсва с мазнина. Мислено разделяме на 3 равни части правоъгълника. Върху средната третина се слага пълнежът, като последователно се покрива от двете странични третини.

Пълнежът се приготвя от натрошеното сирене, смесено с 50 г, с, л. масло.

Готовите банички се подреждат в намазнена тава, като всяка една се маже от горе с останалото количество мазнина. Изпичат се веднага след формирането им при температура на печене 250-270 градуса за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: