Банички с ябълков пълнеж

02/10/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач29720319
"Само хубавите хора като нас и вас получават покана да опитат тези ароматни сладки банички с ябълков пълнеж "
Приготвяне10 мин.
Готвене160 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно – 1 кг тип 500
  • сол – 2 с.л.
  • олио – 150 г
  • свинска мас – 150 г
  • сирене – 250 г
  • вода – 500 мл
  • ябълки – 500 г почистени
  • галета – 150 г
  • захар– 250 г на кристали
  • пудра захар – 50 г
  • канела – 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на пълнежа:
Ябълките се настъргват на ренде, прибавя се захарта, галетата и канелата и сместа се разбърква до хомогенизиране.

Тестото се замесва от брашното, солта, 50 г слънчогледово масло и водата, като подобрител може да се сложи 10 г оцет. Тестото трябва да бъде с температура 18-20 градуса. След замесване отлежава 20-30 минути.

Тестото се разделя на късове с маса 120 г, след което се окръгляват. Всяка топка се намазва с мазнина, която представлява смес от 50 г масло и 50 г св. мас, и се подреждат в тава. Оставят се да отлежат 40-80 минути.

През това време те добиват еластичност и годност да се разточват на тънки тестени листове. Готовите късове тесто се разточват на питки, намазват се с олиото и отлежават 20-30 минути.

От всяка питка се формира тънък прозрачен лист, който се поръсва с мазнина и се сгъва на квадрат със страна 20 см. Поставя се пълнежът и се сгъва по диагонала на квадрата.

Формираните триъгълни баници се нареждат една до друга в тава и се поръсват с останалото количество мазнина. Изпичат се веднага след формирането им при температура на печене 250-270 градуса за около 20 минути.

След опичане се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар