Кавърма с пилешки воденички

02/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф733447155
"Гледаме тази кавърма с пилешки воденички и си мислим - Защо не ръкопляскате, великолепна е "
Приготвяне60 мин.
Готвене13 мин.
Общо73 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 652
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените и измити воденички поставете в тенджера с вода. Добавете дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар и 1 с.л. сол. Варите на бавен до готовност, след като заврат препенвате.

В тиган нагрейте олиото, добавете едро нарязания лук на полумесеци и ситно нарязаните моркови, запържете за 2 минути на силен огън, посолете на вкус и намалете огъня. Добавете ситно нарязаният домат и чушка, поръсете с подправките и варите, докато сокът се изпари.

Разпределете кавърмата в гювечета, разпределете отгоре сварените и нарязани на хапки воденички и поръсете по малко от настърганият кашкавал.

Запечете гювечетата във фурна, предварително нагрята на 180 градуса за около 15 минути, до разтопяване на кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар