Кавърма с пилешки воденички

02/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор559365543
"Гледаме тази кавърма с пилешки воденички и си мислим - Защо не ръкопляскате, великолепна е "
Приготвяне60 мин.
Готвене13 мин.
Общо73 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо939
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки воденички – 500 г
  • дафинов лист – 1 бр.
  • черен пипер – 5 зърна
  • бахар – 3 зърна
  • лук – 4 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • чушки – 1 бр. червена
  • домати – 1 бр.
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • магданоз – 5 стръка
  • олио – 4 с.л.
  • кашкавал – 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените и измити воденички поставете в тенджера с вода. Добавете дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар и 1 с.л. сол. Варите на бавен до готовност, след като заврат препенвате.

В тиган нагрейте олиото, добавете едро нарязания лук на полумесеци и ситно нарязаните моркови, запържете за 2 минути на силен огън, посолете на вкус и намалете огъня. Добавете ситно нарязаният домат и чушка, поръсете с подправките и варите, докато сокът се изпари.

Разпределете кавърмата в гювечета, разпределете отгоре сварените и нарязани на хапки воденички и поръсете по малко от настърганият кашкавал.

Запечете гювечетата във фурна, предварително нагрята на 180 градуса за около 15 минути, до разтопяване на кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар