Кремсупа с тиква и картофени крутони

02/10/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312335
"Сгряваща сърцето кремсупа с толкова вкусни картофени крутончета, че няма да пропуснем да си сипем допълнително "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква, измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме в тенджерка и прибавяме почистен и нарязан лук. Наливаме топла вода (3 ч.ч.). Добавяме зеленчуков бульон (1/2 кубче), мащерка на вкус и варим продуктите.

Когато се сварят зеленчуците и течността изври наполовина, дръпваме от котлона. Пасираме зеленчуците в течността и прибавяме краве масло (10 г или количество по вкус) и прясно мляко (1 к.ч.).

Връщаме на котлона и варим супата до необходимата гъстота.

Поднасяме с крутони от картофи, които приготвяме, като белим и нарязваме картофа на малки кубчета, посоляваме и изпържваме в мазнина.

Изваждаме върху хартия да се отдели излишната мазнина. Поръсваме супата преди поднасяне с картофките.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар