Пилешки сърца с мед

02/10/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор559577962
"Сърцето ни принадлежи на вас, но пилешките сърчица с мед не делим с никого "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки сърца - 500 г
  • соев сос - 1 к.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 к.ч.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • масло - 50 мл
  • червен пипер
  • сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърца сваряваме в подсолена вода за 20-25 минути. Трябва да ги сварим много добре, защото маринатата ги стяга.

Маринатата приготвяме по следния начин:
В съд смесваме соевия сос, оцета, меда, риган и черен пипер.

Всичко това разбъркваме и поставяме сърцата за около два часа.

След като изтече времето, изваждаме маринованите сърца.

В тиган поставяме маслото и след като се разтопи, прибавяме сърцата и запържваме.

Към тях прибавяме маринатата и задушаваме още 30 минути.

Държим така, докато останат на мазнина. Добавяме червен пипер и разбъркваме.

Поднасяме топли и поляти с лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар