Питка с вкусен пълнеж

02/10/2017
"Най-вкусната изненада, която може да сложите на масата - ароматна питка с топящ се в устата пълнеж "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 796
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната сложете всички съставки без брашното и маята. Добавете натрошената мая и 800 г от брашното. Пуснете на програма месене+втасване.

Щом започне да меси и да се образува тесто, започнете да добавяте постепенно брашно, докато спре да лепне по стените.

В купичка рендосайте моцарелата и в друга нарежете колбаса на ситно. Аз използвах чоризо, но вие може да сложите предпочитан от вас колбас.

Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот. Разделете го на 14-15 парчета и оформете топки. Всяка топка поставяйте на дланта си и притиснете с другата ръка.

С помощта на четка намажете средата с доматено пюре. Сложете няколко парченца от колбаса и по една с.л. от моцарелата.

Затворете с краищата и подредете плътно в набрашнена тавичка. Покрийте и оставете повторно да втаса.

Разбийте жълтъка с две с.л. прясно мляко, намажете вече втасалата питка и поръсете със сусам.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар