Шарен гювеч с пилешко

02/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3181161546
"Когато се готви с много любов, ястието е не само много вкусно, но и много красиво - истинска наслада за сетивата "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 234
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се почиства и измива, нарязва се на порционни парчета и се запържва в тиган с малко олио до златисто.

Месото се изважда от тигана и в същата мазнина се задушават нарязания на ситно кромид лук, нарязаните на кубчета моркови, наситнените пиперки и най-накрая се добавя оризът.

Когато оризът стане полупрозрачен, се добавят червеният пипер и обелените и нарязани на кубчета домати, разредени с една чаена чаша хладка вода.

Оставя се 5 минути на котлона и накрая се добавя и нарязаното на ситно кисело зеле.

Гювечът се намазва с малко олио, изсипват се в него зеленчуците, добавят се нарязаните на кубчета картофи, грахът, царевицата, подправките (джоджен, сол и черен пипер на вкус), долива се хладка вода, колкото да покрие продуктите и се разбърква леко. Най-отгоре се разпределя запърженото пилешко месо (като се правят гнезда в зеленчуковата смес) и се слагат по няколко бучки масло.

Похлупва се с капака и се слага в студена фурна първо на слаба температура (150 градуса) за около 20 минути и след затоплянето на гювеча се увеличава на 220 градуса.

Пече се след увеличаването на градусите на фурната още 1 час, след което се оставя във затворената гореща фурна за поне 30 минути, без да се отваря капака, за да почине ястието и да се доготви на остатъчна температура.

Гювечът се сервира топъл, разпределен в порционни чинии, гарниран с люти чушлета.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар