Друсан кебап с гъби

02/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Имате ли вече планове за вечеря?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 533
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от врат
  • гъби - 500 г почистени
  • лук - 4 глави кромид, по - големи
  • олио - 50 - 80 мл
  • люти чушки - 1 брой, червена, супена
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки. Загрейте мазнината в съд на котлона и запържете месото равномерно.

След това добавете нарязаните при нужда гъби, а ако са прекалено дребнички, може да ги оставите цели.

Оставете ястието полупокрито да се готви, докато водата на гъбките се изпари. Добавете нарязаният на полумесеци лук и стритата люта или сладка сушена чушка.

Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се задушава до омекване на кромида. На този етап не разбърквайте ястието, а периодично раздрусвайте съда с капака върху котлона.

Поднесете друсания кебап с гъби с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Дъцо
Дъцо
24.12.2014 21:52
Това не е друсан кебап а обикновенна яхния.
0
0
мила
мила
02.03.2013 23:39
И със свинско за готвене го правих много хубаво става и лесно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв