Гнезда от кайма със зеленчукова плънка и картофи

02/10/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф712302124
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • олио - за пържене
  • кашкавал - 100 г
  • За гнездата
  • кайма - 500 г
  • хляб - 3 филии
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • кимион - 2 - 3 щипки
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • Плънка
  • грах - 200 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр. зелена
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • Сос
  • доматен сок - 2 - 3 с.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се омесва каймата заедно с всички продукти. Слага се в хладилник да си почине.

Картофите се обелват, нарязват и се пържат в тиган с малко мазнина. Малко преди да бъдат готови, се вдигат от котлона и се отцежда излишната мазнина.
В малка тенджера се слагат 2 с.л. олио да загрее.

Добавят се ситно нарязан лук и моркови. Задушават се за 5 минути и след това се добавя и ситно нарязаната чушка. След като поомекнат, се слага и грах.

Овкусяват се със сол. Захлупват се и се оставят на среден огън за 10 минути. Вдига се от котлона и се оставя да поизстине.

От вече починалата кайма се откъсват топки с големина малко по-големи от орех, оформят се гнезда и се нареждат в тава с незалепващо покритие с малко разстояние едно от друго.

Пържените картофки се разпределят между гнездата.

Гнездата се пълнят със зеленчуковата плънка.

В купа се смесват вода и доматен сок и се изсипват върху картофките.
Пекат се в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на гнездата.

Изкарват се от фурната, всяка гнездо се покрива с рендосан кашкавал и се връщат обратно, докато се разтопи кашкавалът и хване коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар