Пилешки дробчета със зеленчуци

02/10/2017
"Истински пир със сочни пилешки дробчета и зеленчуци - хапвайте с наслада "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 822
  • Преглеждания за месеца480
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 150 г
  • картофи - 4 бр.
  • чушка - 1 бр.зелена
  • чушка - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • грах - 200 г консерва
  • зелен фасул - 200 г консерва
  • бамя - 100 г сварена
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • олио
  • сол
  • брашно
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките и лука на едро. В малко мазнина ги сложете да се задушат до омекване. Добавете нарязаните картофи и морков. Запържете за 2-3 минути и махнете от огъня.

Прехвърлете в тава и сложете зеления фасул, граха, бамята, доматеното пюре, черния пипер и магданоза. Сипете топла вода до средата на зеленчуците, посолете на вкус и разбъркайте.

Сложете ястието в загрята фурна на 200 градуса и печете до готовност на картофите.

Изчистете, измийте, подсушете дробчетата и ги осолете с щипка сол. Оваляйте в брашно и ги сложете между готовите зеленчуци.

Ако водата се е изпарила, може да долеете малко. Върнете ястието във фурната за около 15 минути. Поръсете с магданоз и се насладете на едно страхотно ястие!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Мммм, вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв