Маринован черноморски сафрид с подправки

03/10/2017
"Ето го уникалният маринован черноморски сафрид, за когото всички говорят! Мезе за приятели!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 979
  • Преглеждания за месеца4978
  • Преглеждания за седмицата337
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • черноморски сафрид - около 2 кг пресен
  • За саламурата
  • сол - 250 г
  • вода - 1 л
  • ябълков оцет
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избира се пресен черноморски сафрид, който внимателно се почиства от главите и вътрешностите. Изплаква се хубаво със студена вода, слага се в подходящ съд и се залива със саламура от 250 г сол, разтворени в 1 л студена вода.

Рибата се оставя за 24 часа в хладилник, след което саламурата се отцежда и се налива ябълков оцет, така че равномерно да покрие сафрида.

След 3-4 часа престой в оцета рибата се нарежда плътно в буркани, като между отделните риби се слагат подправки на вкус - черен пипер, бахар, дафинов лист.

Във всеки буркан се слага по малко охладено препържено олио, за да не стига въздух до рибата.

Съхранява се на тъмно и проветриво място.

Консумира се с удоволствие и с приятна компания.

Точното количество на маринатата и порциите не са определени, защото зависят от количеството пресен черноморски сафрид, който ще мариновате.

Източник: Стоян Стоянов от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар