Свински гърди с прясно зеле в глинен съд

03/10/2017
"Всичко, от което се нуждаем е любовта на семейството, здраве и вкусна храна на трапезата, ние ще ви помогнем с последното "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 009
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на подходящи парчета и го запържете в силно сгорещено олио за няколко минути от всички страни. Щом месото се запечата, го извадете и в същата мазнина задушете ситно нарязаната глава лук.

Когато лукът омекне, добавете ситно нарязаното зеле, което предварително сте стрили с малко сол. Добавете червен пипер, ситно нарязаните домати, чубрица и черен пипер на вкус.

Налейте малко топла водичка и задушавайте зелето на умерен огън около 15-20 минути.

Разпределете на дъното на гювеча половината от задушеното зеле. Отгоре поставете месото и покрийте с останалото зеле.

Сложете гювеча в студена фурна и печете на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!

Източник: Рени Дочева от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар