Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Питка лодка с топено сирене, моцарела, кашкавал и луканка

Питка лодка с топено сирене, моцарела, кашкавал и луканка

Питка лодка с топено сирене, моцарела, кашкавал и луканка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
03/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Забравете за сандвичите и пиците - тоталният хит при вкусните закуски е тази питка с топено сирене, моцарела и кашкавал и луканка"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • суха мая - 1 пакет
  • вода - 50 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - около 600 г
  • плънка
  • моцарела - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • луканка - 50 г
  • топено сирене - 4 триъгълничета
  • риган
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставям за 10-15 минути да бухне.

Сипва се в брашното, добавя се белтъкът на яйцето и половината жълтък, а другата част се отделя за намазване. Прибавя се и сол, олиото, прясното мляко и с вилица се бърка докато стане на топка тесто.

Месим да се получи гладко тесто и оставяме да втаса 40 минути, може и във фурната на 50 градуса, вече е студено. Разделя се на две части.

Всяка се разточва на елипса, краищата се навиват към средата, а в двата края се защипва, за да се образува лодка. Дъното се намазва с топено сирене, отгоре се разпределят парченца луканка и накъсана моцарела.

Завършва се с настърган кашкавал и поръсваме с риган. След 20 минути се намазва с отделения жълтък разбит с 1 с. л. олио и поръсваме сусам.

Печем върху хартия за печене в загрята фурна 180 градуса до златисто. Сервираме с резени пресни домати. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Viktoriya Afzali
Viktoriya Afzali
Изглежда много вкусно! Ще я пробвам рецептата при първа възможност! :)
03.10.2017 13:12
1
1
Покажи всички подкоментари