Лимецови тиганици с ябълка и мюсли (без яйца)

03/10/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1836810931
"Здравословни тиганици от лимец, които не правят компромис с вкуса "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 бр. малка (сладка)
  • мюсли - 1 голяма супена лъжица
  • кисело мляко - 4 с.л. гъсто
  • сода за хляб - на върха на ножа
  • брашно от лимец - колкото да стане смес, малко по - гъста от тази за палачинки
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • петмез - за поливане (от рожков или мед)
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мюслито запарвам с малко гореща вода, колкото да набъбне. Като се поохлади го слагам в дълбока купичка, прибавям киселото мляко със содата за хляб, обелената и нарязана на ситни кубчета ябълка.

Разбърквам с вилица и постепенно добавям лимецовото брашно. Получава се гъстичка смес.

В тиган с незалепващо покритие разтопявам кравето масло, с лъжица гребвам от сместа и оформям три-четири малки тиганици.

Пържете на по-слаба степен на котлона, в никакъв случай на силна, защото ще изгорят отвън, а вътре ще останат сурови!

Тъй като липсва спойващ компонент (яйца) в сместа, не бързайте да ги обръщате - трябва им по-слаба температура и време за да стегнат, в противен случай ще се разкъсат. Обърнете с дървена шпатула внимателно.

Лимецовите тиганици се консумират топли, декорирани с резенчета ябълка и поляти леко с петмез от рожков. Ако харесвате канела, поръсете отгоре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар