Апетитни спаначени гофрети

03/10/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114964311055
"Ако трябва да опишем само с три думи тези ефектни спаначени гофрети, то те ще са мляс, мляс, мляс "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме спанака леко да се размрази и правим на парченца. Слагаме в тенджера и прибавяме почистен и нарязан лук.

Ръсваме сол на вкус (приблизително 1 к.л.), къри на вкус и нарязан пресен магданоз. Прибавяме краве масло (20 г) и наливаме 1 к.ч. вода. Включваме котлона.

Оставяме продуктите и подправките да се задушават и когато изври течността, дръпваме от котлона.

Към сместа наливаме прясно мляко (1 ч.ч. от 200 мл) и вода (1/2 ч.ч.). Прибавяме разбито яйце (1 бр.), бакпулвер (1 ч.л.) и разбъркваме.

Може да пасираме с пасатор хомогенно. Постепенно прибавяме брашно, като вече разбъркваме с бъркалка. Тестото трябва да е малко по- гъсто от тесто за палачинки.

Печем гофретите в добре нагрят гофретник, който при необходимост намазваме с мазнина преди печене.

Готовите изпечени гофрети, намазваме с масло. Сервираме със сирене.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар