Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Апетитни спаначени гофрети

Апетитни спаначени гофрети

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Апетитни спаначени гофрети
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
02/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ако трябва да опишем само с три думи тези ефектни спаначени гофрети, то те ще са мляс, мляс, мляс"

Необходими Продукти

  • спанак - 50 г замразен
  • лук - 1 глава (50 г)
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. ( 200 мл )
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
  • къри
  • сол
  • магданоз - пресен
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 150 г приблизително ( 1 ч.ч. )
  • масло - за намазване на готовите гофрети
  • сирене - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме спанака леко да се размрази и правим на парченца. Слагаме в тенджера и прибавяме почистен и нарязан лук.

Ръсваме сол на вкус (приблизително 1 к.л.), къри на вкус и нарязан пресен магданоз. Прибавяме краве масло (20 г) и наливаме 1 к.ч. вода. Включваме котлона.

Оставяме продуктите и подправките да се задушават и когато изври течността, дръпваме от котлона.

Към сместа наливаме прясно мляко (1 ч.ч. от 200 мл) и вода (1/2 ч.ч.). Прибавяме разбито яйце (1 бр.), бакпулвер (1 ч.л.) и разбъркваме.

Може да пасираме с пасатор хомогенно. Постепенно прибавяме брашно, като вече разбъркваме с бъркалка. Тестото трябва да е малко по- гъсто от тесто за палачинки.

Печем гофретите в добре загрят гофретник, който при необходимост намазваме с мазнина преди печене.

Готовите изпечени гофрети, намазваме с масло. Сервираме със сирене.

Апетитните спаначени гофрети са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: