Свински късчета със сирена и гъбки

03/10/2017
Elena
отElenaНовак31
"Когато едно ястие е приготвено с толкова много любов, няма как да не се получи вълшебно вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо703
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински каренца - около 400 г (може и пилешки)
  • готварска сметана - 250 мл
  • камамбер - 125 г (може и Бри)
  • топено сирене - 150 г
  • синьо сирене - на вкус (и по желание)
  • гъби шийтаке - 150 г (тарелка от Билла, около 6 гъби). Става и с кладница, става и с печурки
  • броколи - около 1/2 пакет (аз ползвам замразени)
  • масло - около 60 г (1/2 малко пакетче)
  • водка - за фламбирането
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маслото в тиган (по-дълбок, тъй като докрая, ще си готвим само в него) и като лекичко започне да добива златист цвят добавяме нарязаните на филийки гъби.

Докато се пържат гъбките, слагаме замразените броколи в топла вода да омекнат.

Когато се запържат гъбите ги извадете и в същия тиган добавете мъничко олио и месото (нарязано на малки късчета - около 3-4 см.), добавяме и вода (около 1 пръст, за да не станат много сухи, твърди и жилави).

Аз лично ги запържвам добре, защото мъжът ми обича препържени/препечени месца). По време на пърженето слагам сол и пипер на вкус. Когато е готово месенцето и водата тотално е извряла, сипете малко водка и запалете (фламбирайте).

След като "погори" около 3 секунди захлупете тигана с капак, за да угасне (моментът с фламбирането, може и да се избегне - ако не обичате фламбиране, нямате водка или просто не Ви се занимава! Става и без фламбиране - аз лично обаче много обичам да паля разни неща из кухнята и да изкарвам акъла на мъжа ми).

Махнете поклупака и изсипете течната сметана, бъркайки добавте нарязаните сиренца (може и наведнъж) и не спирайте да бъркате.

Когато започне да добива хомогенност соса (около 7 минути са необходими), добавете малко куркума и готовите вече гъбки. Добавят се и броколките - изцедени от топлата вода. Всичко се обърква много добре и е готово!

Става убийствено вкусно - и за тези които не обичат месо (като мен), могат да си кълват само гъбки и броколи.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар