Кекс с извара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кекс с извара1 / 2
02/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Преплитаме вкусове както си знаем и резултатът е страхотен - пухкав кекс с извара"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • извара - 500 г
  • олио - 80 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • стафиди - 1 шепа по желание
  • ванилия - 3 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта добре и добавете изварата с ванилията.

Щом хомогенизирате, долейте олиото и разбъркайте със стафидите.

Смесете брашното, гриса и бакпулвера и на части ги добавете към останалата смес. Разбърквайте бавно, докато всички съставки се хомогенизират.

Подмазнете и набрашнете форма за кекс и сипете кексовата смес. Сложете кекса да се пече в умерено загряна фурна до суха клечка.

Изпечения и охладен кекс с извара поръсете по желание с пудра захар или го намажете със захарна глазура от пудра захар и малко водичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На колко градуса се пече, приблизително колко време, преди пробата с клечката? Горен/долен реотан или вентилатор?
22.04.2023 17:38
Mariq Tomova
Mariq Tomova
много фкусен стана идеална рецепта
28.10.2014 19:08
1