Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Турски поачи със сирене

Турски поачи със сирене

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Турски поачи със сирене
Снимка: Таня Левенова
2 / 4
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8
"Ето ги и прословутите турски поачи, но в ароматен вариант със сирене. Хапвайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънка
  • сирене - натрошено (около 100 г)
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното и останалите продукти се омесва тесто - средно меко. Маята се разбърква заедно с брашното. Готовото омесено тесто се оставя за час да втаса. След това от него се оформят топчета - 24 на брой.

Оставят се покрити за 15 минути. След това се взема топче, с ръце се разтегля на малка кора. Тя се намазва леко с олио и в средата му се поставя сирене, около 1 ч.л.

Кората са затваря хубаво и с помощна на дланите се оформя на топче. Така оформените хлебчета се поставят в тава от фурната, застлана с хартия, на достатъчно разстояние.

Те се остават покрити на топло за 15 минути, като след това се намазват с разбитите жълтъци.

Поставят се в студена фурна, която се включва на 170 градуса с вентилатор. Готови са след 25-30 минути, хванали хубав загар. Поднасят се топли с айран!

Турските поачи със сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: