Дунавски шаран по свищовски

03/10/2017
"Сочен шаран, приготвен с толкова много любов, че ще се влюбите в него от първата хапка "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо914
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. Дунавски, около 6 - 7 кг
  • сол - 100 г
  • домати - 1.5 кг
  • олио - 300 мл
  • подправки - на вкус
  • лимони - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства внимателно от люспите и вътрешностите, после се разпорва от опашката до главата.

Рибата се натърква със солта от всички страни и се слага върху канапе от нарязани на кръгчета домати. Покрива се с част от нарязаните домати, както и с лимоните, нарязани на колелца.

Добавят се подправки на вкус - девесил, черен пипер и др., както и тайната подправка “приготвено с любов”.

Залива се с олиото и малко вода и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Поднася се с гарнитура по избор.

Източник: Илияна Никифорова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар