Бъркани яйца с лук и балсамов оцет

04/10/2017
"Малко балсамов оцет и щипка фантазия ще превърнат тези бъркани яйца в кулинарен шедьовър "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо801
  • Преглеждания за месеца800
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • червен лук - 3 - 4 глави
  • балсамов оцет - 3 - 4 с.л. тъмен
  • олио - - или Масло за запържване
  • колбас - по желание
  • червен пипер
  • сол
  • подправки - личен избор (мащерка, риган, чубрица и лют червен пипер или чесън)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На силен огън сгорещявам олиото, като го посолявам. Слагам нарязания на дребно лук, заедно с колбаса (ако слагате такъв) и след около минута добавям и червения пипер да се запържи.

Преди да се сготви лукът, докато е още хрупкав, наливам балсамов оцет на око и изчаквам да се редуцира.

Междувременно съм разбъркал яйцата с подправките и когато течността се изпари леко ги добавям към ястието. Тук има два варианта:

1. Да продължите на силен огън, без прекалено бъркане, при което стават нормалните бъркани яйца;

2. Да продължите на слаб огън, като добавите минимално количество вода и да бъркате с бързи кръговидни движения на малка площ, като не оставяте да се формират големи парчета, като така се получава гъста яйчна каша, идеална върху препечена филийка хляб.

И по двата начина резултата е страхотен. Може да се сервира директно или с настърган кашкавал, или дори объркано с малка кутийка майонеза.

Това е, което съм измислил за тези яйца, но може би има начин да стане по-вкусно. Експериментирайте и Bon Appétit!

* За яйца ползвам масло по принцип, но тази рецепта ми харесва повече с олио.

**Аз ги обожавам със запържен шпеков салам, но може да стане прекалено твърд за някои вкусове.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар