Баница с есенна коприва

04/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
"С последната коприва за годината става най-вкусната баница, не вярвате ли?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница – 1 опаковка
  • коприва – 300 г връхчета
  • лук – 2 глави
  • олио – 150 мл
  • яйца – 3 бр.
  • сирене – 100 г
  • кашкавал – 100 г
  • кисело мляко – 1/2 ч.ч.
  • черен пипер – 1/2 ч.л.
  • индийско орехче – 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
  • жълтъци –1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото и в него сложете лука и копривата, нарязани на дребно.

Пържете около 10 минути, посолете с щипка сол, индийско орехче и черен пипер. Разбъркайте и свалете от огъня.

В купа натрошете сиренето, рендосайте кашкавала, прибавете яйцата и киселото мляко.

Разбъркайте хубаво сместа и я прибавете към копривата, след което отново разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Намажете дъното на тавичка с олио и сложете 1/3 от корите.

Върху тях разпределете половината от сместа, след това сложете втората част от корите и върху тях сложете останалата част от плънката. Завършете като сложите третата част от корите и с помощта на четка намажете отгоре баницата с жълтък.

Сложете във фурната и печете около 40 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар