Сусамени питки със сирене и магданоз

04/10/2017
"Ако трябва да опишем тези сусамени питки с ароматна плънка само с две думи, то те ще са - страхотна вкусотия "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се натрошава маята със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавя се олио, топло прясно мляко, сол и замесваме средно меко тесто.

Оставя се намазано с олио и покрито с фолио да втаса за 40 минути на топло. Готовото тесто се разделя на 8-10 равни части. Оформят се на топчета.

В купа се нотрошава сиренето със ситно нарязан магданоз, в чиния сипваме сусамa, а в купа се смесва вода и мед и разбъркваме докато се разтопи.

С пръсти се оформя малка питка от всяко топче с диаметър около 10 см. В средата се поставя по 1 ч. л. плънка и двата края се прищипват, да се получи ръбче. Така се оформят всички питки. Всяка се топи за секунди в медения сироп, а после същата страна се овалва в сусама.

Нареждат се в тава с ръбчето надолу, върху хартия за печене. С ножица се прави разрез в средата на всяка питка.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 15-20 минути. Изваждат се и топли се сервират. Страхотен вкус, хрупкави, сусамени с две думи - вкусотия!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар