Питки със сирене и кашкавал

04/10/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач294903402
"Децата ги опитаха и пощуряха по тях - сега е ваш ред да им се насладите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва на едро. Към настъргания кашкавал се прибавя мекото сирене, което се натрошва. След това се прибавя прясното мляко, захарта и солта. Разбърква се хубаво.

След това се добавя бакпулверът и маслото. Добавя се и босилекът. Брашното се пресява и се добавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се разточва на тънка кора. След това се навива на руло. Рулото се реже на два-три пръста разстояние. Готовите питки се редят в тава, която е предварително намазнена с олио и поръсена с брашно.

Редят се на разстояние една от друга. В купа се разбива жълтъка с малко олио. С него се помазват готовите питки. След това се поръсват леко с микс от семена.

Питките се пекат в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар