Красива пълнена питка

04/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104612419903
"Толкова красива, че почти ни е жал да я опитаме ... почти "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 054
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в малко топло мляко, захарта и малко брашно. Пресейте брашното и от всички продукти замесете хубаво гладко тесто.

Намажете с олио и покрийте с фолио да втасва. След като е готово тестото го разделете на две еднакви части и една малка топка за декорацията на листата.

Едната част разточете на обла дебела кора, голяма колкото тавата. Покрийте с хартия за печене и поставете облата кора.

Нарежете шунката на кръгчета и настържете кашкавала. Поръсете обилно с кашкавал, подредете шунката и топеното сирене.

От другата част тесто също разточете обла кора колкото тавата и нарежете на ленти на четири места, от снимките ще придобиете представа. Оплетете лентичките, като започнете отвън навътре.

От малкото топче тесто оформете листенца, като ги изрязвате с остър нож. Оставете питката да втаса след което намажете с жълтък и печете в загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар