Консервирано червено цвекло

04/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Не подминавайте с лека ръка това предложение - вкусът на консервираното червено цвекло ще ви изненада много приятно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 404
  • Преглеждания за месеца651
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цвекло със здрава кора сложете да се вари до омекване. След това го отцедете, обелете и нарежете на филийки, настържете хряна на ренде.

Сварете марината от оцета, водата, солта и захарта. Подредете цвеклото в буркани и на 2 реда цвекло поръсвайте ред хрян.

Залейте със сварената марината, която трябва напълно да покрие цвеклото. Отгоре долейте тънък пласт олио. Затворете бурканите хубаво и ги стерилизирайте за 1 час.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар