Макова питка

04/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104212419833
"Питка като слънце, подходяща за делник и за празник "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 781
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с малко от топлото мляко, захар и брашно. Замесете тесто от изброените продукти, брашното задължително трябва да бъде пресято.

Оставете тестото намазано и покрито с фолио или кърпа да втаса.

След като втаса го разделете на три части. От всяка част разточете три елипсовидни кори, намажете ги с масло без последната.

С нож за пици нарежете ленти от двата края по дължина. Започвате да плетете плитка, като кръстосвате лентите. Сложете хартия за печене във форма и преместете плитката като я завивате.

Оставете да втаса след което я намажете с жълтък, поръсете с маково семе и печете в загрята фурна на 170 градуса за 35 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар