Шарен сач с месо, гъби и още нещо

04/10/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор562597982
"Богат сач с изненада, който ще се услади още повече, ако се поднесе с чаша червено вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и пилешкото месо нарязваме на хапки.

Поставяме ги в съд, посоляваме, слагаме соевия сос, горчицата, чубрицата, майонезата и нарязаната скилидка чесън.

Всичко това разбъркваме и оставяме да се овкуси 10-15 минути.

През това време вадим гъбите от буркана, отцеждаме и ги нарязваме на едри парчета. Лукът и доматите нарязваме също на едро.

Патладжана режем на кубчета, като посоляваме и оставяме за известно време да престои. Тиквичките и тях на кубчета, а морковите на колелца. Наденичката нарязваме на хапки.

В дълбок тиган или в самия сач изливаме олиото, слагаме месото и пържим. Разбъркваме и продължаваме да пържим до като се зачерви месото.

След това прибавяме наденичката, добавяме лука и продължаваме да пържим до неговото леко покафеняване.

Поставяме и всички зеленчуци както и гъбите, като овкусяваме с черния пипер и чубрицата. Най-отгоре прибавяме и доматите и оставяме за известно време на котлона.

Поднасяме сача топъл с люта чушка отгоре.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар