Желирана торта със свински джолан, краставички и каперси

04/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6582022217
"Мъжете може и да не са големи почитатели на шоколадовите торти, но за тази са готови на всичко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 305
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите, нарежете ги на едро, праза почистете и нарежете на кръгчета, чушката почистете от семената и нарежете на ивици.

В тенджера под налягане сложете джолана с морковите, праза и чушката, посолете с малко сол, добавете черния пипер на зърна и бахара. Залейте с вода, колкото леко да покрие продуктите, захлупете с капака и варете до готовност на месото (след като започне да излиза силна пара от клапана - засечете около 35-40 минути).

Отдръпнете от котлона тенджерата и когато парата спадне, отворете капака на тенджерата и я оставете да се охлади.

Нарежете джолана на парчета. Прехвърлете месото в купа. Добавете от сварените морковчета и чушка, каперсите, нарязаните кисели краставички и разбъркайте хубаво, за да се разпределят равномерно. Бульона прецедете през цедка, за да остане бистър.

Разтворете пакетчетата желатин в малко студена вода и изчакайте, докато набъбне. Загрейте на котлона 400 мл от бульона на водна баня, овкусете със сол и в него добавете желатина при непрекъснато бъркане.

Във форма за кекс поставете голямо парче фолио за свежо съхранение и намокрете с малко количество от бульона. Наръсете половината магданоз, нарязан на ситно.

Наредете ред от месото с краставички и каперси, морковчета, чушка, поръсете с магданоз и отново сложете ред от месото и зеленчуците. Добавете няколко от сварените в бульона зърна черен пипер и бахар.

Залейте накрая с бульона с желатин, така че да се покрият всички продукти. Покрийте формата за кекс с фолио и поставете в хладилник най-малко за 8 часа или най-добре за цяло денонощие.

Поднесете охладената торта като студено предястие или мезе (идеалното мезе за вино, бира, узо, водка или ракия).

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Silvia Rangelova
Silvia Rangelova
01.11.2017 20:43
Поздравления за рецептата! Не е сложна и е много интересна и предполагаемо вкусна!
3
1
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
05.10.2017 08:51
Благодаря ви момичета за хубавите думи...те значат много за мен! Трогната съм!
Сърдечен поздрав,
Заря
10
0
Невена Блажева Иванова
Адмирациии за рецептата..
..апетитно,..поднесено с много вкус!
13
0

Виж всички коментари или напиши такъв