Питка със сирене, месена в хлебопекарна

04/10/2017
"Оставете на хлебопекарната да свърши досадната работа с месенето, а вие после ще оберете овациите "
Приготвяне240 мин.
Готвене80 мин.
Общо320 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме продуктите в хлебопекарната според инструкциите: Първо се слагат течните продукти - прясно мляко и олио, след това се прибавят яйцето, солта и захарта.

След това се прибавя пресятото брашно и най-отгоре маята. Маята не трябва да има контакт с други продукти освен брашно.

Пускаме на програма за тесто, всеки според хлебопекарната си. Моята е модел " Moulinex" и програмата включва месене и втасване.

След като тестото е вече готова се разделя на 2 части, всяка от които се дели на още 4 части. Взимаме всяка част и я разточваме в яйцевидна форма, мажем я с разтопено масло и я поръсваме с малко сирене. Завиваме на руло и режем на части с дебелина около 5-6 см.

След като сме готови ги нареждаме в намаслена тавичка едно до друго (ще придобиете престава от снимките) и оставяме питката да втаса поне 2 часа. След като вече е втасала се маже с жълтък и се поръсва със сусам.

Сусамът не е задължителен, може да се замени с други месена като маково или ленено, а може и комбинация от всички. Питката се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около час и двадесет минути.

Зададеното от мен време на приготвяне (240 минути) включва месенето в хлебопекарната и втасването иначе времето за оформяне отнема около половин час.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар