Туршия от пържени патладжани

06/08/2012
фифи
отфифиНовак
"Пържените патладжани може да хапнете не само като салата, но и да затворите в буркани и да стерилизирате! И пак си остават толкова вкусни!"
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 495
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 10 кг
  • чесън - 1 кг
  • магданоз - 10 китки
  • черен пипер - 2 с.л.
  • бахар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 10 - 15 броя
  • сол - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на филии с дебелина 1 см. Посолете ги добре и оставете за 1 час да се отцеждат от горчивината.

След това изплакнете, подсушете и ги изпържете в сгорещена мазнина. Готовите патладжани оставете да се отцеждат и изстиват.

Започнете да ги нареждате в буркани на редове, а между тях ръсете смес от чесън, щипка сол, няколко зърна черен пипер и бахар, дафинов лист и отгоре покрийте със стръкове магданоз. Спазвайте тази последователност, докато бурканът се напълни до 2 пръста под ръба.

Кръстосайте отгоре по 2 клечици, за да притискат патладжаните. Залейте във всеки буркан със студено сурово олио. Покрийте с пергамент и ги съхранявайте на хладно. Препоръчително е да стерилизирате, след като затворите с капачки.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Донка
Донка
08.08.2012 14:00
или стерилизирайте, след като покриете с олио и затворите с капачки или само с пергамент и олио без стерилизиране, на хладно
0
0
Сета
Сета
07.08.2012 10:24
Може би аз не разбрах правилно-в крайна сметка как се съхраняват-покрити с олио отгоре и пергамент и на хладно, или се стерилизират ,или двете в последователност???
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв