Разкошни миди с ориз

04/10/2017
"Да имаш миди и да не приготвиш Разкошни миди с ориз е като да отидеш в Рим и да не видиш Папата "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо526
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите много внимателно, като отделете от тях 30-40 бр. В подходящ съд сложете останалите миди и сварете за кратко в подсолена вода. Почистете от черупките и отделете ядките.

Междувременно загрейте олиото и задушете ситно нарязаната глава лук, след това добавете и ориза, червен пипер и сол на вкус. Добавете отделените миди, 1 л вода, както и малко от бульона, в който са врели мидите.

Отгоре сложете отделените ядки, кипнете и намалете. Гответе на тих огън до готовност на ориза, след което поръсете със ситно нарязан магданоз, захлупете и оставете да се задуши на изключен котлон. Да ви е сладко!

Източник: Стояна Чанова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Частно лице
Частно лице
04.10.2017 22:21
Миди не се варят в подсолена вода, а в празна тенджера БЕЗ ВОДА със затворен капак.
2
0
Йорданка Ковачева
Да.., и аз мисля така.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв