Екзотична салата с айсберг, ягоди и чедър

04/10/2017
"Истинска експлозия от вкусове, текстури и аромати, на които да се насладите "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • айсберг - 1 бр.
  • ягоди - около 100 г
  • чедър - 150 г - може да се замени и със синьо сирене за любители на по - наситения вкус
  • слънчогледови семки - 50 г сурови
  • тиквени семки - 50 г сурови
  • авокадо - 1 бр. зряло
  • краставици - 1/2 бр.
  • магданоз
  • за дресинга
  • кафява захар - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • дресинг от нар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително вкусна лятна салата със свежи зеленчуци. Зеленчуците се измиват и се оставят добре да се отцедят. Салатата айсберг се накъсва на едри парчета, като може да се оставят няколко листа за подложка.

Нарежете ягодите, сиренето чедър, авокадото и краставицата на приблизително еднакви парчета, внимателно разбъркайте и поръсете с двата вида семки.

Пригответе дресинга, като смесите продуктите за него в подходящ съд и ги разбиете до хомогенност.

Залейте салатата с така приготвения дресинг няколко минути преди да я сервирате. Да ви е вкусно!

Източник: Руслан Гърдев от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар