Фламбирани скариди с узо

04/10/2017
"Впечатляващо ароматни и изкусително вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се едри скариди или опашки от скариди, т.нар. изи-пил (лесно белещи се).

Морските дарове са мариноват предварително в хладилник със зехтин, черен пипер и сол на вкус.

В тиган с дебело дъно се загрява маслото и за няколко секунди се запържва чесънът. След това се маха и се слагат маринованите скариди.

Те се готвят на средно силен огън 2-3 минути, след което тиганът се отстранява от огъня, налива се малко узо и внимателно се запалва.

Слага се капак и се оставя скаридите да се задушават още няколко минути, докато сменят цвета си. Поднасят се със свежа салата.

Източник: Руслан Гърдев от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар