Пухкави Елховски милинки

05/10/2017
"Милинките не са просто вкусна закуска за цялото семейство, те са един от щастливите спомени, които децата ви ще имат, когато пораснат "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 508
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л. (пълна)
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 800 г
  • сирене - 100 г
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 50 г
  • мас - 50 г за оформяне
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко пухкаво тесто, но не забравяйте да активирате маята и да пресеете брашното.

Оставете го да втаса, след което вземете тава, покрийте я с хартия за печене и намажете с разтопена мас.

Може и без хартия, но лично аз я предпочитам, никога не залепва и тавите се запазват. Късайте малки топки тесто и с намазнени ръце ги оформяйте, слагайте на разстояние една от друга.

Между топчетата сложете натрошено сирене, покрийте и оставете на топло да втаса хубаво.

Когато се убедите че милинката е удвоила обема си намажете с маслото и полейте с разбитите яйца, мляко и ванилия.

Печете в загрята фурна на 170 градуса. Още топла поръсете обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар