Чобан кавърма

05/10/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • овче месо - 750 г без кост
  • лук - 1 - 1/2 глава
  • домати - 3 бр. средни
  • чушки - 2 бр. зелени
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се раздробява на хапки. Доматите и лукът се нарязват на купчета. Чушките се надробяват на малки парченца.

Средно голяма тенджера се слага на котлона да се стопли, след което се изсипва месото. Разбърква се и се захлупва за 3-4 минути. После се добавя олиото. Отново се захлупва за около 10 минути.

След това се добавят лукът и чушките, овкусява се с черен и червен пипер, сол и мащерка.

След повторно разбъркване се захлупва отново за 20 минути. Накрая се добавят и доматите.

Ястието се вари на среден огън до пълна готовтост на месото и пълното омекване на зеленчуците.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар