Празнична погача с бяло и типово брашно

05/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98112329023
"Празникът не е никакъв празник, ако на трапезата няма хубава погача, нали?"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете еластично тесто, хубаво е да пресеете двата вида брашна три пъти. Намажете тестото с олио и го покрийте с кърпа, оставете на топло, за да втаса хубаво.

Разделете тестото на 3 части, от едната разточете 3 еднакви обли кори, намажете с олио и подредете една върху друга (последната не се маже).

С нож за пици направете 8 разреза по средата, но без да стигате до края, получените 8 триъгълника обърнете назад.

От другата част тесто по същия начин разделете на 3 кори, но ги разрежете на 8 отделни части, подредете ги във вътрешността на питката. Третата част тесто разделете на една голяма топка и една малка.

Голямата хубаво загладете и сложете в центъра на питката, а малката направете на 2 фитила, усучете и поставете по края, изрежете и цифрите 2017.

Оставете питката да втаса, а през това време замесете тестото за декорация, от него изрежете букви от повода, за който е погачата.

Намажете питката с разбит жълтък, поставете буквите и поръсете със сусам. Печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар