Елда с грах

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Елда с грах
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
05/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Постничко и вкусно от кухнята на Готвач.БГ"

Необходими Продукти

  • елда - 100 - 150 г
  • грах - 300 г замразен
  • гъби - няколко (по желание)
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • кориандър
  • шарена сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, чесънът (и гъбите) се нарязват и се запържват. Добавя им се 1. 5 - 2 ч.ч. вода и се оставя да заври.

Добавя се грахът, намалява се котлонът и се оставя да ври в продължение на 15-тина минути, след което се добавя измитата елда.

Прибавят се подправките, без магданоза.

Оставя се да къкри 15-20 минути. Когато се свари, се смесва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: