Питка с масло и сирене в хлебопекарна

05/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор496344922
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 100 мл
  • кисело мляко – 100 г
  • белтъци – 1 бр.
  • олио – 3 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • брашно – 450 г
  • суха мая – 7 г
  • сирене – 150 г
  • масло – 60 г
  • жълтъци – 1 бр. за намазване
  • сусам – за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете затоплените течни съставки заедно с разбития белтък, солта и захарта. Поставете ги в казанчето на хлебопекарната. Добавете пресятото брашно и маята.

Включете хлебопекарната на дългата програма за бял хляб и я стартирайте. След като приключи месенето, извадете тестото (без да изключвате машината) и го разточете на тънка кора.

Нарежете единият край на кората на ленти с дължина 10 см, намажете кората с предварително разтопеното масло и поръсете с настърганото сирене.

Навийте на руло, а рулото на охлюв. Премахнете бъркалките, намажете казанчето с малко масло и поставете оформената питка на охлюв в него.

След като тестото покачи обема си и преди да започне печенето, намажете питката с разбития жълтък и поръсете със семената и оставете машината да си довърши програмата.

Страхотен резултат, мека на конци и ухае невероятно.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар