Ореховки със сусам

05/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2532761552
"Нещо вкусничко за хрупане през целия ден - ореховки със сусам "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете на много ситно орехите с помощта на остър нож. Дори да остане някое по-едро парченце, няма нищо. В тази рецепта нямаме за цел те да бъдат смляни, както са по принцип класическите ореховки, а трябва ядката да се усеща.

2. Смесете сусама, половината пудра захар, ванилията и орехите.

3. В суха купа сложете белтъците, това е важно, защото ако има капки вода или влага, те няма да могат да станат на сняг, което е нашата цел.

4. Прибавете щипката сол и започнете да разбивате първо на ниска скорост на миксера. Когато се появят мехурчета и започне да побелява, увеличете скоростта на максимална степен и доразбийте до получаване на гъст сняг.

5. На части сипвайте захарта без да спирате да разбивате. Щом тя е цялостно поета от белтъците те ще се сгъстят още мъничко.

6. Започнете да прибавяте на няколко пъти ореховата смес, бъркайки плавно и внимателно с дървена лъжица, за да не спадне белтъчния сняг. Смесете добре.

7. В тавичката от фурната, постлана със хартия за печене, слагайте по лъжица-две смес. Оставяйте разстояние.

8. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 40 минути. Наблюдавайте през прозорчето на фурната, но не я отваряйте, защото ще спаднат.

9. Преди консумация оставете да се охладят на стайна температура.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар