Ореховки със сусам

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Ореховки със сусам
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Нещо вкусничко за хрупане през целия ден - ореховки със сусам"

Необходими Продукти

  • орехи - 170 г сурови
  • сусам - 40 г
  • белтъци - 3 бр. (яйца размер М)
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на много ситно орехите с помощта на остър нож. Дори да остане някое по-едро парченце, няма нищо. В тази рецепта нямаме за цел те да бъдат смляни, както са по принцип класическите ореховки, а трябва ядката да се усеща.

Смесете сусама, половината пудра захар, ванилията и орехите.

В суха купа сложете белтъците, това е важно, защото ако има капки вода или влага, те няма да могат да станат на сняг, което е нашата цел.

Прибавете щипката сол и започнете да разбивате първо на ниска скорост на миксера. Когато се появят мехурчета и започне да побелява, увеличете скоростта на максимална степен и доразбийте до получаване на гъст сняг.

На части сипвайте захарта без да спирате да разбивате. Щом тя е цялостно поета от белтъците те ще се сгъстят още мъничко.

Започнете да прибавяте на няколко пъти ореховата смес, бъркайки плавно и внимателно с дървена лъжица, за да не спадне белтъчния сняг. Смесете добре.

В тавичката от фурната, постлана със хартия за печене, слагайте по лъжица-две смес. Оставяйте разстояние.

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 40 минути. Наблюдавайте през прозорчето на фурната, но не я отваряйте, защото ще спаднат.

Преди консумация оставете ореховките да се охладят на стайна температура.

Ореховките със сусам са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: