Пълнени питки с руска салата и още нещо

05/10/2017
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1282184142
"Когато притежаваш оригиналност, не е трудно да блеснеш дори с класическа руска салата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тестото за питките, като направите кладенче в половината брашно и чукнете вътре яйцата.

Прибавете маята към киселото мляко и оставете да шупне, след това я прибавете към брашното и яйцата и омесете тестото. Ще получите гладко и меко тесто, което трябва да престои на топло поне час, за да втаса.

През това време си направете руската салата. Обелете картофите, нарежете ги на едри кубчета и ги сварете. Същото направете и с морковите. Яйцата също трябва да се сварят. Когато са готови ги нарежете на кубчета. Шпековия салам и киселите краставички нарежете на кубчета.

Поставете в дълбока купа всичко, изсипете майонезата и объркайте добре салатата. Когато тестото е втасало, го разделете на 8 топки, като си оставите и тесто за оформяне на шапчици на питките.

От получените топки оформете питки, като издълбаете кладенче по средата за салатата. Намажете със жълтък. От останалото тесто направете шапчици за питките, формата е въпрос на фантазия. Сложете питките и шапките в тава с хартия за печене.

Намажете и шапките с жълтък и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до пълна готовност. Когато питките са готови, оставете леко да изстинат и ги напълнете със салатата. В шапките също може да сложите по малко от салатата.

Украсата от изброените продукти е въпрос на фантазия, моята ще видите на снимките. Подредете питките върху плато, в което предварително сте поставили листенца маруля. Тези питки са подходящи както за скъпи гости, така и за семеен празник. Добър апетитподобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар