Топла салата с пилешко и ананас

05/10/2017
"Ако и вас дънките ви стягат, по-добре заменете вечерята с топла салата с пилешко и ананас "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • зелена салата - 1/2 по избор
  • нар - 1/2 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин
  • пилешки пържоли - 1 бр. от бутче
  • ананас - 3 - 4 кръгчета от пресен плод
  • домати - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете или накъсайте салатата. Сложете я в купа и добавете нара. Овкусете със зехтин, сок от лимон и сол на вкус.

Обезкостете пилешкото бутче и отстранете кожата. Поръсете със сол, намажете със зехтин и изпечете в загрят грил тиган.

Отстранете средната твърда част на резените ананас. Намазнете ананаса със зехтин и го запечете в същият тиган до златисто.

Готовата пържола нарежете на жулиени, а запечения ананас и домата на парчета.

Сложете зелената салата в чиния или поднос. Подредете месото, ананаса, домата и сервирайте!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар