Заешко като на баба

05/10/2017
Приготвяне240 мин.
Готвене120 мин.
Общо360 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заек - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • бира - 150 мл
  • вода - 300 - 400 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 4 - 5 бр. на зърна
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото се оставя за 3-4 часа накиснато във вода (или цяла нощ). След това се измива и се нарязва на порции. Лукът се почиства и се нарязва на полумесци. Заедно с малко сол се стрива.

Морковът се нарязва на колелца. В така се слагат лукът, морковът и олиото. Нареждат се парчетата месо.

1 с.л. от брашното се размива в малко вода и се налива в тавата. Добавят се с бирата и водата. Течността трябва да покрива 2/3 от месото, ако е необходимо повече вода - долейте.

Ако ви се струва че ще е много - не наливайте всичката (зависи от обема на тавичката). Слагат се дафиновият лист, черният пипер и солта. Слага се алуминиево фолио и се пече 90 минути на 270 градуса.

След това се маха фолиото и се добавят доматеният сок и останалото брашно (1 с.л.) с червения пипер, размити с вода. Пече се още 30 минути. Преди сервиране се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар