Сладка баница с локум

05/10/2017
"Вкусна баница, която се изяжда за минути "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 690
  • Преглеждания за месеца2689
  • Преглеждания за седмицата299
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • локум - 2 кутии цветен
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете яйцата, брашното, олиото, ванилията и 1/2 ч.ч. захар. Разбъркайте до получаването на кексова смес. Разстелете фините кори и отделете една кора.

Намажете я обилно с получената смес и я покрийте с втора кора. В тесния край на кориата сложете парченца локум и навийте на стегнато руло.

Навитите кори може да сложите в кръгла или правоъгълна тава, предварително намазнена. Повторете до изчерпване на продуктите.

Локумената баница се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност.

Докато баницата се пече, пригответе захарния сироп. Разтоворете останалата захар в 2 ч.ч. вода и кипнете на тих огън, за да се разтвори напълно захарта. Когато баницата изстине, я сиропирайте с горещ захарен сироп и оставете поне 2-3 часа на студено, за да се сиропира равномерно.

И да ви е сладко!

Източник: Мери Йорданова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар