Сладка баница с локум

05/10/2017
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай59749
"Вкусна баница, която се изяжда за минути "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 284
  • Преглеждания за месеца1645
  • Преглеждания за седмицата431
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете яйцата, брашното, олиото, ванилията и 1/2 ч.ч. захар. Разбъркайте до получаването на кексова смес. Разстелете фините кори и отделете една кора.

Намажете я обилно с получената смес и я покрийте с втора кора. В тесния край на кориата сложете парченца локум и навийте на стегнато руло.

Навитите кори може да сложите в кръгла или правоъгълна тава, предварително намазнена. Повторете до изчерпване на продуктите.

Локумената баница се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност.

Докато баницата се пече, пригответе захарния сироп. Разтоворете останалата захар в 2 ч.ч. вода и кипнете на тих огън, за да се разтвори напълно захарта. Когато баницата изстине, я сиропирайте с горещ захарен сироп и оставете поне 2-3 часа на студено, за да се сиропира равномерно.

И да ви е сладко!

Източник: Мери Йорданова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стела
Стела
04.02.2018 18:06
Необходимо е вода-2ч.ч
И 1 1/2 ч.ч захар за заливката.
В рецептата пише 1ч.ч вода,но е малко, стои суха.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв