Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на тиган

Макарони на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Макарони на тиган
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
06/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Една доста интересна идея за приготвяне на вкусни макарони Вижте рецептата и запретвайте ръкавите, необходими са само 20 минути"

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • масло - 30 - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните във подсолена вода. Не се старайте да ги оставяте леко жилави, както е правилно да се варят, дори напротив - съвсем леко ги разварете.

Отцедете ги в гевгир хубаво, не ги изплаквайте със студена вода. Оставете ги да изстинат.

В купа разбъркайте макароните с едно яйце и сиренето.

В загрят тефлонов тиган разстопете кравето масло и разстелете макаронената смес на тънък пласт.

Пържете на умерено силна температура. Когато се зачерви от долната страна обърнете я (като палачинка) и от горната да се опече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: