Гарнирани питки с кайма и гауда

06/10/2017
"Толкова са топлички и мекички тези питки, че веднага забравяме за диетите и лакомо ги нападаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. Изсипете маята, добавете и захарта, солта и олиото.

Добавяйте постепенно хладка вода и разбъркайте съставките. Налейте необходимото количество вода, докато се получи еластично тесто, което не лепне по ръцете ви.

Оформете тестото на топка и го покрийте с найлоново фолио. Оставете го на топло, за да удвои обема си и втаса.

Разделете тестото на 4 топки. Разточете топките на питки.

Намажете всяка питка с кайма, а отгоре наредете парченца чушка.

Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в загрята фурна до 200 градуса.

Преди готовност на питките, поръсете обилно с настъргана на ренде гауда и допечете.

Готовите питки поръсете със свеж магданоз преди да поднесете.

Консумирайте топли.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар