Най-вкусният и лесен тутманик

06/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98112329023
"Приготвя се изключително бързо, а ароматът му опиянява сетивата ни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 435
  • Преглеждания за месеца7434
  • Преглеждания за седмицата436
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • готово тесто - 1 пакет (от хлебопекарна)
  • сирене - 150 г
  • мас - 1 к.ч
  • яйца - 2 бр.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете тестото, разтопете свинската мас. Чукнете едното яйце и започнете да месите тестото, като по малко добавяте от маста.

Не се притеснявайте, че се получава като каша за кекс, трябва хубаво да се усвои маста и яйцето.

Накрая добавете натрошеното сирене. Намажете тавата с мас или олио и поръсете с малко брашно.

Изсипете сместта и оставете на топло хубаво да втаса. Преди печене намажете с второто яйце.

Печете в загрята фурна до хубав златист цвят, след като го извадите намажете с масло.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар