Ароматен тиквеник от тиква и дюли

06/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98912329113
"Любимият тиквеник, но със свеж аромат на дюли - няма как да му устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо994
  • Преглеждания за месеца993
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 2 средно големи парчета
  • дюли - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (пълна)
  • канела - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • мазнина - 1 к.ч за намазване (масло + олио)
  • орехи - 3 с.л. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде тиквата и дюлите, поръсете с щипка сол и разбъркайте.

Оставете ги така за около 10 минути след което изстискайте сока, който са си пуснали. Поръсете със захарта, канелата и орехите.

Разтопете маслото и смесете със олиото, разпънете корите и намажете с мазнината, поръсете със сместа от тиква и дюли.

Навийте на руло, като хващате по две кори, подредете ги в голямо плаке или тава, която сте намазали с малко олио и брашно.

Най-отгоре леко напръскайте с масло и мъничко от сместа. Печете в загрята фурна до хубав златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар