Точена баница със сирене и магданоз

06/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф707446934
"Запретвайте ръкави и си направете тази страхотна баничка, за да се убедите колко е вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо541
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • вода - хладка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • плънка
  • сирене - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • за намазване на корите
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 0. 5 ч.ч. за поливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто с продуктите за него, разделете го на 3 части и ги оформете на топки. Завийте топчетата с влажна кърпа и оставете за 30 минути да се отпусне тестото.

През това време натрошете сиренето с вилица, а магданоза нарежете на ситно, смесете ги в купа.

Отделно разтопете маслото и го оставете да се охлади. В купа чукнете яйцето и разбъркайте много добре, към него добавете охладеното масло и разбъркайте.

Разточете с точилка трите топчета тесто на кори (като за юфка). Всяка кора намажете със смесените масло и яйце и поръсете с част от плънката.

Разрежете корите на 2 през средата и една по една, 6 части навийте на рехаво руло и ги подредете в намазана с масло тава с незалепващо покритие в кръг (като охлюв).

Залейте баницата с студената вода и оставете за 10 минути така. Прецедете непопитата от баницата вода и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна само на включен долен реотан.

След като се изпече отдолу, с помощта на шпатула обърнете баницата да се изпече и от другата страна до желания от вас загар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар